Menu

LEX File Exchange
EA Support Files
SC4 Wikipedia
Network Addon Mod
Dependencies
Chat
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

August 05, 2021, 06:30:02 AM

Login with username, password and session length

Author Topic: Connecting to a network for the first time  (Read 5664 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline HandsOn

  • Forums Senator
  • *
  • Posts: 574
  • Total likes: 0
  • Reputation: 3
  • Vade, vade, loco vivendi..
    • Empire - A Regional History..
Re: Connecting to a network for the first time
« Reply #20 on: June 17, 2008, 06:33:35 AM »
Yeah, they do that. But unfortunately MS is also trying hard to kill off XP, at least in terms of support & automatic updates. Right now the cut-off date is set to April 30, 2009. There's a groundswell of protest going on about it, about 100,000 have already signed some form of petition against MS' move.

Vista simply is too bloated and treats even Admins like errant kids - you should have heard me when I ran it for the first time (and I've been administrating system since 1985)..  :angrymore:


Why not visit The Empire MD
Just updated on July 2nd, 2008
And after the game's done.. - The Storyteller's Logbook

Offline Shadow Assassin

  • NAM Team
  • Forums Guru
  • *
  • Posts: 3232
  • Total likes: 12
  • Reputation: 25
  • Needs more cowbell.
  • CL: The Grid Reaper
Re: Connecting to a network for the first time
« Reply #21 on: June 17, 2008, 07:15:43 AM »
If you don't like bloatedness... have you thought about using Windows Server 2008 as a workstation? It's very similar to Vista, but runs approximately 15% faster on the same hardware, even with Aero.

It's because Microsoft didn't include all that crap with Server 2008 that they included with Vista... and people actually love it. :P
New Horizons Productions
Berethor ♦ beskhu3epnm ♦ blade2k5 ♦ dedgren ♦ dmscopio ♦ Ennedi
emilin ♦ Heblem ♦ jplumbley ♦ moganite ♦ M4346 ♦ papab2000
Shadow Assassin ♦ Tarkus ♦ wouanagaine
See my uploads on the LEX!

Offline HandsOn

  • Forums Senator
  • *
  • Posts: 574
  • Total likes: 0
  • Reputation: 3
  • Vade, vade, loco vivendi..
    • Empire - A Regional History..
Re: Connecting to a network for the first time
« Reply #22 on: June 17, 2008, 07:23:17 AM »
If you don't like bloatedness... have you thought about using Windows Server 2008 as a workstation? It's very similar to Vista, but runs approximately 15% faster on the same hardware, even with Aero.

It's because Microsoft didn't include all that crap with Server 2008 that they included with Vista... and people actually love it. :P
Sounds like an idea. Will have to find some time to look into it - soon, before I explode before this mislabelled "Home Premium". I think they called it home in view of the US Housing Market crash..  %bur2$


Why not visit The Empire MD
Just updated on July 2nd, 2008
And after the game's done.. - The Storyteller's Logbook