SimCity 4 Devotion

Sim City 4 Devotion Tools => Tools - General Discussion => SC4 Tool => Topic started by: catagirl on March 10, 2009, 04:37:56 AM

Title: No texture images in SC4 Tool
Post by: catagirl on March 10, 2009, 04:37:56 AM
Hello,

I have no texture images at all showing in my SC4 tool when i try to open the file in texture scanner. I can see the image info in the report view, but no image in image view.

Any idea why?

Thanks for your help.

Andrea H.
Title: Re: No texture images in SC4 Tool
Post by: BarbyW on March 10, 2009, 04:54:58 AM
You need to find the button on the right hand window that says Mode and change it to Image.
Title: Re: No texture images in SC4 Tool
Post by: MandelSoft on March 10, 2009, 06:43:20 AM
I can't see images at all in the Texture Scanner and the Texture Creator (only when I add new textures, I can see the bitmaps that I use, but not the end result). Is this because I´m using Vista?
Title: Re: No texture images in SC4 Tool
Post by: catagirl on March 12, 2009, 05:45:54 PM
Quote from: BarbyW on March 10, 2009, 04:54:58 AM
You need to find the button on the right hand window that says Mode and change it to Image.

I did that before sending my orignal post!... It was an obvious one I think....
But no, still no images. It's just empty.

I'm running Windows 7 here, maybe that's why. People on vista seems to have a problem.
Title: Re: No texture images in SC4 Tool
Post by: Jonathan on March 13, 2009, 10:12:18 AM
Windows Vista (and Windows 7) needs and updated FSHLib.dll file, the fix was made just recently and you can get it here: http://sc4devotion.com/forums/index.php?topic=5142.msg221467#msg221467

Jonathan
Title: WARNING: No texture images in SC4 Tool after MS Windows XP update
Post by: Chrisim on October 20, 2009, 11:46:40 AM
One of the many Microsoft Windows XP Updates of mid October does change something in the XP system that causes the SC4Tool to not display textures anymore. Deinstalling all these updates solves the problem. I had no time yet to identify which update is the culprit.
Title: Re: No texture images in SC4 Tool
Post by: hooha47 on October 20, 2009, 11:53:38 AM
I don't know if this is helpful or not, but I've found that if I have textures in the Plugins folder in My Documents/SimCity 4, the images don't show up in SC4 Tool, but if I have them in the Maxis/SimCity 4/Plugins folder, they do.
Title: Re: No texture images in SC4 Tool
Post by: Jonathan on October 20, 2009, 12:52:45 PM
Null45 has made a fix for this here (http://sc4devotion.com/forums/index.php?topic=5142.msg221467#msg221467) (he updated the post on the 16th Oct)
Just replace the FSHLib.dll in the SC4Tools folder with the one in the download.

Jonathan
Title: Re: No texture images in SC4 Tool
Post by: Chrisim on October 20, 2009, 02:34:15 PM
Yes, the fix by Null45 does also work for Windows XP, and since Microsoft's security update KB958869, it is required.
Title: Re: No texture images in SC4 Tool
Post by: KatHuntoon on April 12, 2011, 09:21:56 AM
I am also having this problem in that I created a texture and it shows up, and not any others. . . .

but was wondering if I need to set the folder to find the correct one. . .not sure which that would be

Also, I was wondering if there was a way to add in all the textures I have in Paintshop and other folders?. .